Logo MSF beige png
cropped-cropped-logo.png

TRAJECTÒRIA 

Més de 5 anys de cultura i activisme

Logo MSF beige png



2016
|

1a edició: L’origen on tot va començar




2a edició: Primeres passes després de plantar la llavor

|
2017



2018
|

3a edició: Una reivindicació de la cultura de la ciutat



4a edició: La consolidació d’un projecte liderat per persones joves

|
2019



2021
|

5a edició: Després d’un any d’aturada, torna el festival amb més força




6a edició: De larva a crisàlide

|
2022

PECES-09

DE LARVA A CRISÀLIDE

Després de 5 edicions sota el nom de Música Sense Fronteres, arriba el moment de transformar-nos en Crisàlide per seguir construint els espais en els que creiem.

Com tot, els projectes evolucionen. Seguint les inquietuds que compartim com a equip, fem aquest pas per seguir aprenent.

Per això, el Música Sense Fronteres des del 2022 passa a dir-se Festival Crisàlide. Les mateixes persones que fa uns anys vam iniciar el projecte, amb més ganes de seguir qüestionant la realitat que habitem. El festival de sempre, amb energies renovades. 

Perquè acollim l’art en totes les seves expressions com un espai de reflexió, deixant enrere les fronteres que en l’origen ens van veure iniciar el camí. Amb la música sempre sonant, obrint altres oportunitats per créixer.


MÚSICA SENSE FRONTERES 2021

5a edició: Després d’un any d’aturada, torna el festival amb més força

Els dies 26 i 27 de juny de 2021 més de 450 persones van omplir l’Ateneu de Sant Boi en la 5a edició del festival Música Sense Fronteres. Després de molta feina i en un context incert per a la cultura i les arts en directe, més d’una desena d’artistes, activistes i projectes socials van pujar als escenaris del festival per fer arribar el seu missatge a un públic compromès amb allò que ens envolta i afecta com a societat.

Una edició que ha incorporat el teatre com un dels pilars del festival, amb les obres de P.A.U. Paisatges Als Ulls (Cia. La Fam de la Fera), No Es País Para Negras (Cia. No Es País Para Negras) i I tu, qui ets? (Cia. ImpactaT) aquesta edició centrant-se en l’antiracisme, i que es va complementar amb la conversa que ens van oferir Yeison F. García López, Adriana Torroella i Yousra El Mansouri.

La música va tornar a sonar als espais de l’ateneu, aquesta edició amb les actuacions de Ginestà, Pau Lobo, Ariox, Carla Collado, Extremband, Roots Matilde, Linària i Hoven, qui també es va sumar a No Amb La Guerra i Lleida Pels Refugiats, en un taller conjunt per reflexionar sobre l’experiència de migració que milers de persones viuen al món des d’un enfocament local.

MÚSICA SENSE FRONTERES 2019

4a edició: La consolidació d’un projecte liderat per persones joves

El 14 de juny de 2019 es va celebrar la 4a edició del festival. Amb un canvi de format respecte les edicions anteriors, el Música Sense Fronteres es va traslladar a l’Ateneu de Sant Boi. MP Crew, Ojo de Buen Cubero, Suu i Mafalda van ser els artistes convidats, omplint els jardins de l’ateneu en l’edició més multitudinària.

La gran novetat respecte les edicions anteriors va ser la incorporació d’espais educatius i de reflexió que permetessin a les persones assistents debatre i compartir mirades amb l’acompanyament de No Amb la Guerra i Proactiva Open Arms, que van obrir l’edició a la terrasseta compartint els seus projectes.

El festival també va comptar amb la participació de l’AEIG Sant Ramón Nonat i Femistboi, que van encarregar-se de la gestió del servei de menjar i del Punt Lila.

Tota la recaptació es va destinar al projecte de Proactiva Open Arms.

MÚSICA SENSE FRONTERES 2018

3a edició: Una reivindicació de la cultura de la ciutat

La tercera edició del festival va acabar d’encaminar definitivament el projecte. Després de l’experiència dels dos primers anys, iniciava un camí de creixement i obertura a noves mirades, per intentar fer del festival un espai de trobada i reflexió a la comunitat.

Amb una aposta per la cultura local, el 15 de setembre Can Massallera va tornar a acollir al Música Sense Fronteres amb una programació d’artistes de Sant Boi, com a reivindicació del talent de Sant Boi. Deskartats, Caldu Clan i Maria Martí van trepitjar l’escenari del festival per primer cop, amb The Perdidos al Río que van participar per últim cop al festival, i Camí de l’Est que es va acomiadar dels escenaris amb un concert especial com a tancament d’un projecte de més de 5 anys.

Col·lectiu VIO (Voluntaris Independents Organitzats) van ser el projecte seleccionat en aquesta edició, amb presència al festival per compartir els seus projectes.

MÚSICA SENSE FRONTERES 2017

2a edició: Primeres passes després de plantar la llavor

La segona edició del festival celebrar el 5 de desembre de 2017, on la sala La Masia de Sant Boi va acollir els concerts de The Perdidos al Río i Camí de l’Est, que novament van repetir al festival per donar suport en aquest cas al Col·lectiu VIO (Voluntaris Independents Organitzats), amb l’objectiu de donar suport als projectes que desenvolupen arreu.

Encara en l’inici del que avui és el projecte, una edició en format més reduït que va aconseguir el sold out a les taquilles, donant continuitat a l’esdeveniment després de dues edicions amb una gran acollida a la ciutat.

MÚSICA SENSE FRONTERES 2016

1a edició: L’origen on tot va començar

Naixement del projecte Música Sense Fronteres. Com a projecte impulsat des de l’àmbit musical, la primera edició del festival es va celebrar el 17 de setembre de 2016 a Sant Boi de Llobregat. Esdevenia com un acte solidari per donar visibilitat a la situació en que es troben les persones refugiades i donar suport a projectes que treballen pel seu benestar i la defensa dels seus drets.

En l’edició que inaugurava el projecte, vam comptar amb les actuacions de The Perdidos al Río, Camí de l’Est, Bonobos, Séptimo A i el Son de la Chama, que van omplir l’espai de Can Massallera fins ben entrada la matinada. El festival va ser conduit pel grup còmic Tricomedy, i tota la recaptació d’entrades es va destinar al projecte de Stop Mare Mortum.