PROJECTE 

CRISÀLIDE

SEMPRE EN CONSTANT TRANSFORMACIÓ

El Festival Crisàlide és un festival social amb la voluntat d’obrir espais de reflexió i debat col·lectius. Amb la cultura com a eix vertebrador del projecte i com a eina de transformació social, neix de la unió entre l’art i  l’activisme per intentar incidir en la realitat des de la comunitat.

Un projecte liderat i creat per persones joves, que treballem per fer del festival una experiència que obri la porta a conèixer allò que ens envolta des una mirada crítica i defensant un model de cultura en el que ens veiem reflectits i amb el que ens agradaria trobar-nos en tots els espais en que ens movem. 

Un projecte que concep les persones joves com a ciutadania amb capacitat plena per decidir i actuar en la realitat. Perquè les persones joves som en present. 

Un projecte que treballa per la Justícia Global des d’un model de gestió més conscient.

CRISÀLIDE

és un moment de pausa. 

Quietud per mirar cap endins i descobrir-se 

abans d’ensenyar els nostres colors al món. 

Un moment de transformació 

en que ens sentim sempre presents. 

Energia de canvi concentrada 

per expandir-se des d’allò que cadascú som. 

JOVES COM A AGENTS
DE CANVI

Davant les perspectives que conceben les joves com persones simplement com les que encara no són adultes, o aquelles que es centren en l’afirmació de la joventut com una etapa exclusivament de reafirmació en les pràctiques d’oci, entenem que les persones joves som ciutadanes amb la capacitat per participar de la vida social i d’analitzar la realitat des d’una vessant crítica.

tres pilars sobre els que es sostenen els espais que defensem

Democràcia cultural

Davant les propostes de consum cultural, un espai de creació i diàleg col·lectiu on deixem de ser només espectadors per crear cultura.

Interseccionalitat

Una mirada complexa, diversa i integral des de la que analitzar la realitat per deconstruir-nos i comprendre qui som.

Justícia Global

Accions locals amb impacte global per reconèixer les relacions globals de manera interdependent, des de la responsabilitat i la consciència.

UN ESPAI PER ATURAR-SE I REFLEXIONAR

En un context d’immediatesa i cada cop menys temps per al debat i la reflexió, trobem el festival com un espai en el que permetre a les persones assistents que es sentin interpel·lades amb les propostes culturals i socials, puguin aprofundir, reflexionar i explorar des de la pròpia experiència. No ens interessa tant el resultat, com el procés d’aprenentatge per arribar-hi.

En primer lloc, un projecte d’acollida de les entitats i projectes culturals locals i d’arreu del territori català, que poden trobar al festival una plataforma en la que compartir la seva feina. En segon lloc, un festival des del que recolzar i acompanyar altres projectes en el seu procés. Conèixer la realitat més propera, des de la que construir una base sòlida per a la convivència, la trobada i la creació en comunitat.

UN FESTIVAL SOCIAL AMB UNA MIRADA LOCAL

UN ESPAI DE PARTICIPACIÓ CO·LECTIVA

Una invitació a tothom que es senti vinculat al projecte a poder formar part en tot moment del procés (tant d’organització com de disseny de les propostes; tant a nivell personal com col·lectiu), i on dins del propi esdeveniment, hi hagi la possibilitat de participar en totes les propostes. Alhora oferim la possibilitat de formar part de l’equip de voluntariat que durant els dies del festival fan possible tot el que fem. 

Un festival que creu i aposta per un model de consum més sostenible, ètic i conscient, que intenta que totes les empreses, col·lectius i persones que treballen per oferir els serveis del festival es basin en noves maneres de concebre la societat, amb models d’economia circular i de proximitat. Una opció que s’alinea amb l’enfocament de Justícia Global, que reconeix el valor del territori, des de les iniciatives i el talent més pròxim, retornant de forma cíclica el que la comunitat ofereix a la pròpia comunitat.

UNA ALTRA MANERA DE VIURE I FER LES COSES

UN ESPAI DE REIVINDICACIÓ I ACTIVISME 

Des de l’anàlisi de les opressions que ens atravessen com a societat, des de les que deconstruir-nos i aprendre amb els altres, defensant allò que ens agradaria trobar en la resta d’espais de la comunitat, amb la cultura al centre com allò que ens permet comunicar-nos i compartir qui som. També doncs, un espai de denúncia, reivindicació i activisme per amplificar els missatges que des de diversos projectes artístics es reivindiquen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotos: Gerard Campderrós (@gerardcampderros)

VIU L'EXPERIÈNCIA